0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Fotelji in enosedi

22 artikl(a)

22 artikl(a)

Ako vam u vašem dnevnom boravku nedostaje prostora za sjedenje i uvijek vam se dogodi da netko od gostiju nema gdje sjesti, odličan izbor za kupnju su fotelje. Naime, one su efektan i funkcionalan komad sjedećeg namještaja koji će upotpuniti svaki prostor pa čak ga i podignuti svojim izgledom. Stoga, pronađite onu idealnu za sebe i svoj dnevni boravak. Izrazite svoju kreativnost u uređenju doma Osim što su fotelje vrlo funkcionalne, one isto tako mogu odlično nadopuniti svako uređenje doma. Danas su posebno popularne fotelje razigranih boja, uzoraka i dizajna koje će u svaki prostor unijeti živost. To je posebno važno kod svih onih dnevnih boravaka koji su uređeni u klasičnom i jednostavnom stilu u kojem prevladavaju neutralne boje. Upravo su fotelje te koje će svojim bojama i dizajnom razbiti sterilnost prostora i dodati mu posebnu dimenziju.

Osjetite dašak starine uz odgovarajuće fotelje

Poznato je kako se prilikom klasičnog uređenja nerijetko koriste antikni ili retro komadi namještaja poput starinskih dvosjeda. Osim njih, antiknost i originalnost svom prostoru možete unijeti i kupnjom retro fotelje poput:
 • Modela od samta
 • Modela s cvjetnim uzorkom
 • Modela s uzorkom riblje kosti
 • Modela s kariranim uzorkom
U ovom slučaju bezbroj je opcija, a svoj prostor dodatno možete podići i odabirom retro elemenata za dnevni boravak te raznim dekoracijama i slikama koje će iskazati vašu kreativnost, ali i vaše promišljanje o prostoru.

Elementi ključni za odabir namještaja

S obzirom da danas na tržištu postoji velik broj različitih modela fotelja, nerijetko je vrlo teško izabrati onu pravu za sebe jer trgovine s namještajem poput naše nude ogroman izbor fotelja. Tako možete odabrati one u različitim stilovima, od onih laganih preko uskih pa sve do masivnih fotelja rococco stila. Kako bi vam izbor bio lakši dobro je prije kupnje razmisliti o sljedećim važnim elementima kao što su:
 • Udobnost (s obzirom da je ovo sjedeći element vrlo je važno da bude udoban)
 • Kvalitet konstrukcije i materijala presvlake (kako bi fotelja što duže trajala ključno je da njezina konstrukcija, kao i materijal presvlake budu izrađeni od kvalitetnih materijala)
 • Nagib naslonjača (također jedan od čimbenika udobnosti)
 • Visina rukohvata (isto utječe na udobnost pri sjedenju)
Još jedan od savjeta za odabir idealnog modela je taj da njegova konstrukcija bude napravljena od drva tvrđe strukture poput javora, trešnje, topole ili jasena kako bi što duže trajao i imao dobru nosivost.

Promislite o slobodnom prostoru u dnevnom boravku

Fotelje se danas najčešće pozicioniraju uz klub stolove za kavu kako bi se uz kavu vodili zanimljivi razgovori i druženja tijekom kojih se po potrebi piće može spustiti na stolić. Osim toga, one su nerijetko i dio kombinacije sjedećih garnitura. Ipak, prilikom izbora bilo koje od navedenih kombinacija vrlo je važno promisliti o tome dopušta li veličina vašeg dnevnog boravka takve kombinacije. Ukoliko to nije slučaj, nije ih loše pozicionirati uz neki od slobodnih zidova pa ih uzeti po potrebi kada dođu gosti.

Dodatni savjeti za kupnju fotelja

Osim već ranije navedenih savjeta prije kupnji fotelje, važno je znati i neka druga pravila kako bi kupili idealan model za svoj sjedeći prostor te kako biste uštedjeli i vrijeme i svoj novac. Neki od ključnih savjeta za uređenje prostora u kojem ćete puno boraviti su:
 • Ne kupujete masivne fotelje s visokim naslonjačima ukoliko raspolažete malenim dnevnim prostorom jer će samo zagušiti prostor
 • Ako ovaj elemet smeta pogledu na regal za dnevni boravak na koji je smještena televizija odaberite manji model
 • Za modele koji ne stoje na tepihu, a lakši su, neizostavno je kupiti zaštitnu tkaninu za noge kako se pod ne bi oštećivao prilikom pomicanja po prostoriji

Dinamična relaksacija u vlastitom domu

Ukoliko ste osoba koja se voli odmoriti uz dobru knjigu, film ili slušanje glazbe, odličan odabir je kupnja ljuljački ili vreća za sjedenje. Naime, ovakvi modeli odnedavno su postalo apsolutni must have u svakom dnevnom boravku, posebno onom uređenom u skandinavskom stilu koji teži jednostavnosti boja i oblika, a prije svega udobnosti. Iako su ljuljačke otišle u prošlost one se vraćaju na velika vrata i svim svojim vlasnicima omogućuju višesatno i udobno ljuljanje u dnevnom boravku pružajući im tako odmor od svakodnevnih obveza uz dobru knjigu, film ili šalicu omiljenog toplog napitka. Osim što je odlična za odmor te kao takva odgovara većini vlasnika željnih odmora i opuštanja, one su odličan stilski dodatak svakom dnevnom boravku. U njega unose dinamiku, posebno u one klasično uređene dnevne boravke.