0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kuhinje

Artikli 31 do 60 od 423 ukupno

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikli 31 do 60 od 423 ukupno

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Srce svakog stambenog prostora nevažno radi li se o stanu ili kući bez dvojbe je kuhinja. Osim što služi za pripremanje hrane, ova prostorija upravo tijekom te aktivnosti ujedinjuje obitelj te se oni u njoj tako spontano druže i provode zajedničko vrijeme. Ipak, promišljanje o njezinim dijelovima i njezina kupnja vrlo su složen i zahtjevan posao koji nerijetko traje i nekoliko mjeseci. Odabir kuhinjskih elemenata i uređaja zahtjevan je posao koji iziskuje puno vremena i promišljanja, no rezultat je taj zbog kojeg se isplati čekati, ali i uložiti svoje vrijeme.

Razmislite o dijelovima kuhinje prije kupnje

Kao što je ranije rečeno, kupnja kuhinje zahtijeva puno vremena, truda, ali i financijskih sredstva o čemu svjedoči činjenica da ljudi kupuju nove kuhinje svakih deset do petnaest godina. Upravo zbog toga važno je dobro promisliti o idućim činjenicama:
  • Nedostacima prethodne (manjak radnog prostora, manjak skladišnog prostora, pogrešan raspored i slično)
  • Kvaliteti izrade
  • Boji zidova i radnih površina
  • Vrsti kuhinjskih aparata
  • Visini kuhinjskih elemenata
  • Načinu održavanja koji vam odgovara
Tek kada ste o svemu navedenom razmislili i popis dopunili željenim karakteristikama možete krenuti u potragu za svojom novom, idealnom kuhinjom.

Dimenzije kuhinjskih elemenata

Još jedna od ključnih tehničkih stavki kod kupnje je i izgled, no ne isključivo u smislu boja i materijala, već u smislu dimenzija prostora u koji ćete je smjestiti. U tom smislu prilikom odabira ili crtanja kuhinje valja predvidjeti gdje će se nalaziti utičnice, cijevi za vodu, rasvjeta i slično kako se ne bi dogodilo da kasnije morate rezati neki dio.eleme Osim ovih elemenata, odabir ovisi i o generalnom izgledu, dimenzijama i obliku prostora koji vam diktira hoćete li kupiti blok kuhinju ili neki drugi njezin oblik. Također, vrlo je važno je li blagovaonica spojena s njom pa ukoliko se radi o manjim prostorima savjetuje se kupnja onih manjih dimenzija te kuhinjskih garnitura kako bi se uštedio prostor.

Asortiman kuhinjskog namještaja za svaki džep

Dugo vrijeme potrebno za promjenu bilo koje prostorije u domu, osim dugotrajnosti procesa svakako sugerira i činjenicu da taj pothvat zahtijeva i određene financijske izdatke. U tom smislu ćete za kuhinju po mjeri morati izdvojiti otprilike od 15 000 do 30 000 kuna, dok ćete za klasičnu izdvojiti značajno manje novca (prosjek je oko 8 000 kuna). Ovisno o tome koliki budžet imate možete pronaći predivne kuhinje, čak i one koje su već gotove, ukoliko se uklapaju u dimenzije vašeg prostora, a upravo to možete potražiti u našoj ponudi.

Odredite stil uređenja doma

U današnje vrijeme sve se više pazi na stilsko uređenje svih prostorija u kući. Naime, danas se nerijetko događa da se istovremeno uređuje više prostorija zbog čega se primjerice korisnici trude uskladiti kuhinjske stolove sa stilom kuhinjskih elemenata. Oni nešto domišljatiji najčešće naprave zaokret na način da klasično uređen prostor podignu kupnjom neobičnih i šarenih stolica koje svojim izgledom dodaju dinamiku cijelom prostoru. Bez obzira koji stil uređenja ste odabrali, najvažnije je da se on sviđa vama i vašim ukućanima te da je prostor funkcionalan.

Nikada ne štedite na kvaliteti izrade komada namještaja

Ono u čemu će se svi stručnjaci za uređenje, ali i izradu kuhinja složiti je to da na kvaliteti materijala njezine izrade nikada i nipošto ne treba štedjeti. Naime, ona je mjesto koje se svakodnevno koristi, u kojoj se radi s vodom, zatim dolazi do isparavanja te zagrijavanja pa je ključno da je sve napravljeno od izdržljivih materijala koji neće oronuti nakon pola godine ili godinu dana korištenja. Stoga prilikom kupnje uvijek težite odabiru kvalitetnijih i nešto skupljih materijala od kojih neki čak posjeduju i certifikat izdržljivosti.

Ključni dodaci kuhinjskom prostoru

Osim kuhinjskih elemenata, kuhinju čine i neki drugi elementi poput sudopera. Ovisno o tome posjedujete li perilicu posuđa te imate li dovoljno mjesta, možete birati između sudopera s jednim koritom ili s dva korita. Osim po veličini, danas se oni mogu birati i prema materijalu izrade, ovisno o vašim željama, no i dalje su najčešći inox sudoperi koji su dokazano izdržljivi. Idući ključan i neizostavan dio su kuhinjski aparati koje možete kupiti u kompletu, ali ih možete i samostalno izabrati. Ono što je najbitnije je da su:
  • funkcionalni,
  • ekonomični
  • energetski učinkoviti
Osim toga, prije kupnje je dobro obratiti pozornost i na to da ponuđeni kuhinjski aparati imaju i što dužu garanciju kako biste bili sigurni da ih možete zamijeniti ili popraviti u slučaju bilo kakvog kvara. Sve u svemu, kod nas pronađite idealnu kuhinju i sve potrebne elemente te uživajte boraveći u njoj.