0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Garderobni ormari

Artikli 1 do 30 od 78 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artikli 1 do 30 od 78 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Uz kupaonicu, spavaća soba smatra se drugom oazom mira u svakoj kući ili stanu. Upravo zbog toga njeno uređenje zahtijeva ulaganje vremena i truda kako bi se postigla potpuna funkcionalnost i balans u ovoj važnoj prostoriji doma. Dok se neki odlučuju za minimalizam i u spavaćoj sobi imaju tek ormar i krevet, drugi pak u ovaj prostor smještaju i noćne ormariće, komode, toaletne stoliće i druge komade namještaja. Bilo kako bilo, svima je zajedničko da u ovoj prostoriji imaju ormar za odlaganje odjeće i modnih dodataka.

Klasični komad namještaja

Kada se kupuju ormari, tada govorimo o velikom broju različitih modela. Možete birati od onih manjih, preko srednjih do velikih koji mogu zauzimati čak i cijeli jedan zid u sobi. Ukoliko ste klasičan tip i imate prostranu spavaću sobu, tada ćete vjerojatno odabrati ormar s klasičnim vratima koji je i jedan od najpopularnijih. Ovi ormari najčešće se kupuju jer pružaju nešto više prostora za pohranu odjeće. Ova vrsta može imati vrata s klasičnim ručkicama, može imati tzv. skrivene ručke, a vrlo često imaju i razne reljefne motive na sebi.

Ormari za ljubitelje mode

Za razliku od prethodne vrste, na tržištu postoje i drugi modeli ormara poput tzv. walk in ormara, odnosno onog u koji se ulazi. Ovakvi modeli danas su popularni kod velikog broja korisnika, posebno kod modnih zaljubljenika koji posjeduju velike količine odjeće i modnih dodataka poput torbi, cipela, nakita i sunčanih naočala. Ipak, nešto su skuplji te zahtijevaju postojanje velikog prostora u koji bi se mogli smjestiti pa tako nisu dobar izbor za one koji imaju male spavaće sobe.

Značajna ušteda prostora u domu

S obzirom na to da ljudi danas žive u sve manjim životnim prostorima te da je ušteda prostora jedan od glavnih kriterija prilikom uređenja interijera, ormari s kliznim vratima odlično su rješenje kada je riječ o uređenju spavaće sobe. Naime, oni za razliku od modela s klasičnim vratima uvelike štede prostor prilikom otvaranja pa ih možete smjestiti pored kreveta ili nekog drugog komada namještaja. Osim toga, ormari s kliznim vratima gotovo uvijek na vratima imaju i ogledalo što je uvijek dodatan plus jer će ogledalo, osim svoje primarne funkcije, vizualno povećavati prostoriju.

Odličan komad namještaja za pohranu

Jedan od također važnih komada namještaja kada govorimo o uređenju spavaće sobe su svakako i noćni ormarići. Iako brojni misle kako su oni ostali u prošlosti kada su bili dio kompleta spavaće sobe, brojni ih i danas koriste. Osim što većina noćnih ormarića ima ladicu u koju možete pohraniti stvari poput naočala, slušalica ili drugih potrepština, na njima također možete držati lampu, mobitel, šalicu čaja, mirisnu svijeću ili pak knjigu koju čitate prije spavanja. Iako dijelom oduzimaju prostor, noćni ormarići vrlo su koristan dio namještaja te doprinose stvaranju ugodnog i opuštenog ugođaja u spavaćoj sobi.

Za prekrasne spavaće sobe

Ukoliko se zaista želite potruditi oko uređenja svoje spavaće sobe, posebnu pažnju posvetite odabiru svakog komada namještaja. Kreveti su vrlo važan dio pa svakako dobro odaberite one koji će vam biti udobni i koji će se dobro uklopiti u prostor. Kada birate ormare, osim prvotnog izgleda, pripazite i na:
 • Vrstu materijala
 • Broj ladica
 • Broj polica
 • Način otvaranja/zatvaranja ladica
 • Visinu šipke za vješanje robe
 • Način otvaranja/zatvaranja vrata svog ormara
Samo tako će vaša spavaća soba biti onakva kakvu ste oduvijek priželjkivali i u kojoj ćete s osmijehom na licu utonuti u san.