0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vrtne stolice

Artikli 1 do 30 od 35 ukupno

  1. 1
  2. 2

Artikli 1 do 30 od 35 ukupno

  1. 1
  2. 2
Proljeće i dolazak prvih zraka sunca sve poziva na izlazak u prirodu, a posebno na balkone, terase i u vrtove. Upravo je i te prostore ključno dobro i lijepo opremiti kako biste cijelu toplu sezonu mogli provesti u predivnoj i ugodnoj atmosferi. Jedan od ključnih elemenata su i vrtne stolice koje su zapravo i najodgovornije za udobnost. Iako se radi o prostorima koji su aktivni tek nekoliko mjeseci u godini, odnosno o prostorima u kojima najčešće možete uživati samo tijekom nekoliko mjeseci, i njihovom uređenju se valja posvetiti što mnogi zanemaruju.

Sinergija biljaka i namještaja

Bez obzira posjedujete li mali balkon ili veliki vrt, vrlo je važno posvetiti se uređenju toga eksterijera. Naime, stručnjaci za uređenje prostora navode kako je za postizanje ugodne atmosfere ključno dobro kombinirati vrtni namještaj s biljkama i ukrasima koje posjedujete. Nakon toga će svaki prostor, bez obzira na njegovu veličinu, izgledati ugodno i usklađeno, odnosno bit će vaša oaza mira.

Kako odabrati idealne vrtne stolice?

Odabir idealnih vrtnih stolica ne ovisi samo o njihovom stilu i dizajnu ili pak cijeni nego i o nekim drugim parametrima poput trajnosti, ali i njihove veličine. Naime, vrlo je važno da sav vanjski namještaj može izdržati sve vanjske utjecaje poput sunca ili pak proljetne kiše te da u tom smislu može poslužiti i za više sezona korištenja. Isto tako, vrlo je bitno i to da vrtni namještaj svojom veličinom odgovara prostoru kojim raspolažete te da oko njega možete neometano prolaziti. Ukoliko se radi o manjim prostorima dobar odabir je i sklopiva vrtna stolica koja osim u slučaju manjih prostora može poslužiti i kao dodatan smještaj kod dolaska većeg broja gostiju.

Izdržljivi i popularni komadi namještaja za vrt

S obzirom na veliku ponudu namještaja za vrt koji danas možemo pronaći na tržištu, važno je izdvojiti komade koji su najpopularniji i koji su se pokazali izdržljivijima u svim vremenskim prilikama. Takav model je upravo plastični namještaj, odnosno PVC stolice koji uz izdržljivost karakterizira i povoljna cijena, što je sigurno jedan od razloga zbog kojeg se velik broj korisnika odlučuje upravo na njega. Osim toga, neke od njegovih karakteristika su i:
  • Dostupnost raznih boja
  • Suvremeni dizajn
  • Lako održavanje (potrebni su tek deterdžent i topla voda)

Prilagodljive vrtne stolice

Idući vrlo korišten model su metalne vrtne stolice koje su nešto izdržljivije od plastičnih. Danas na tržištu postoje dvije glavne vrste, a to su:
  • Aluminijske
  • Kombinirane (kombinacija metala i plastike ili drveta)
Glavne karakteristike ove vrste vrtnih stolica je to što što su dugovječne, otporne na sve vremenske prilike, ne zahtijevaju posebnu njegu te su financijski pristupačne, ovisno o modelu i proizvođaču.

Namještaj od ratana kao odličan izbor

Također vrlo popularna opcija su i vrtne stolice od ratana. Ovaj model je nešto teži i osjetljiviji, ukoliko se radi o pravom ratanu pa na njega treba paziti. Nešto popularniji su modeli od sintetičkog ratana koji nalikuju onima od prirodnog, ali su znatno otporniji na vremenske uvjete, time su i trajnije, a cjenovno su prihvatljiviji. Odabirom ovog modela vrtnog namještaja svom vrtu dat ćete dašak prirode što će sigurno doprinijeti opuštenijoj i ugodnijoj atmosferi, posebno ukoliko se radi o terasi, balkonu ili vrtu u gradu. Iz ratana se mogu kupiti i odločni vrtni stolovi, pa se mogu sa stolicama super kombinirati.

Održavanje vrtnog namještaja

Ukoliko je održavanje za vas ključno pri odabiru vrtnih stolica, onda je dobro znati kako je najbolja opcija odabir aluminijskih ili plastičnih vrtnih stolica jer one ne zahtijevaju nikakvo posebno održavanje osim tople vode i deterdženta. S druge strane, modeli od drveta ili ratana zahtijevaju nešto više njege i održavanja. U svakom slučaju, u našoj bogatoj ponudi pronađite idealno rješenje za svoj vrt i uživajte u boravku na otvorenom.