0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Stolice

Artikli 1 do 30 od 220 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikli 1 do 30 od 220 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Iako blagovaonice najčešće služe isključivo za blagovanje, nerijetko se blagovanje pretvori i u druženje s obitelji i prijateljima uz čašicu vina nakon ručka ili večere. Upravo zato sav namještaj u ovoj prostoriji mora biti funkcionalan i udoban kako biste na njemu mogli dugo sjediti uz razgovor i piće. U prvom redu tu govorimo o stolicama za koje je iznimno važno da su udobne. Osim njih, vrlo važan segment su i stolovi koji moraju biti primjerene veličine pa se korisnici nerijetko odlučuju za kupnju modela na razvlačenje.

Moderne stolice

Umjesto drvenih stolica u blagovaonicama se danas sve češće mogu vidjeti tapicirane stolice. Naime, za razliku od drugih vrsta, poput metalnih stolica, one tapicirane puno su udobnije. Posebno su popularne one tapicirane s baršunastim materijalom jer su vrlo atraktivnog izgleda, kao i one presvučene kožom koje nerijetko možemo vidjeti u blagovaonicama uređenim u industrijskom stilu. Koju god vrstu presvlake odabrali nećete pogriješiti i vaš prostor bit će u trendu te stilski dotjeran i zaokružen.

Napomene za kupnju namještaja za blagovaonicu

Kako biste kupili idealne stolice za svoju blagovaonicu, vrlo je važno slijediti neke osnovne upute kako ne biste pogriješili i uzaludno potrošili svoje vrijeme i svoj novac. Neki od korisnih savjeta su:
 • Mjerenje prostora prije kupnje namještaja je ključno (ukoliko niste izmjerili prostor vrlo vjerojatno ćete kupiti prevelik namještaj jer se on u izložbenim prostorima koji su ogromni čini u redu, no to nije slučaj kada ga donesete u vlastiti prostor)
 • Računajte na prostor za izvlačenje stolica pri sjedanju za stol
 • Slobodno se poigrajte s bojama koje se ne moraju slagati uz boju stola, već mogu biti komad koji će svojom bojom i oblikom podignuti cijeli prostor
 • Ako je moguće, isprobajte namještaj koji kupujete i provjerite udobnost, kvalitetu materijala njihove izrade te njihovu čvrstoću

Mjesto okupljanja obitelji u domu

Kao što je dnevni boravak mjesto za druženje obitelji, tako su kuhinja i blagovaonica mjesto okupljanja obitelji oko trpeze, posebno one blagdanske. Upravo zbog te komponente blagovaonski stolovi su vrlo važan komad namještaja u svakom domu. Zbog činjenice da nakon ručka ili večere obitelj i prijatelji nerijetko ostaju sjediti i razgovarati za stolom uz čašu omiljenog napitka, vrlo je važno da stolovi i stolice budu iznimno udobni, ali i funkcionalni kako bi svima bilo ugodno i udobno. Istovremeno stolovi moraju biti dovoljno veliki da na njih može stati sva hrana i pribor za jedenje i piće. Ukoliko ne raspolažete velikim blagovaonskim prostorom, stručnjaci savjetuju kupnju stola na razvlačenje i nešto manjih i lakših stolica koje su lagane i koje neće zagušiti ionako malen prostor za kojim nikom neće biti udobno ni ugodno.

Stilske odrednice prostora

Osim funkcionalnosti blagovaonskog namještaja, važno je da oni budu usklađeni s vašom vizijom stilskog uređenja ove važne prostorije u svakom domu. U tom smislu ne postoje nikakva ograničenja što je vidljivo i prema ponudi namještaja na tržištu koje obiluje raznim vrstama – od retro modela, preko rococco i avangardnih komada namještaja pa sve do onih u skandinavskom stilu s modernim i jednostavnim linijama i oblicima. Ono što je najvažnije je to da se komadi namještaja koje kupite uklapaju u cjelokupan stil uređenja stana ili kuće te da naravno zadovoljavaju sve vaše funkcionalne potrebe koje bi svaka blagovaonica trebala zadovoljavati. Za veće prostore se savjetuje odabir glomaznijih komada koji će popuniti prostor, dok se za manje prostore preporučuju oni od lakših materijala, jednostavnih linija s eventualnim dodacima u smislu različitih dizajna tkanina ili pak zanimljivih dodataka na konstrukciji. Oni će oplemeniti prostor i dignuti ga na nešto višu razinu, a vašim gostima pokazati da promišljate o uređenju te da ste kreativni.

Namještaj za boravak na otvorenom

Nakon duge i hladne zime sve je veći broj onih koji jedva čekaju dolazak toplog vremena kako bi više vremena provodili vani. Odlazak vani i u prirodu ne podrazumijeva samo šetnje prirodom i druženja na otvorenom, već i druženja na otvorenim kućnim prostorima poput vrtova i balkona. Danas srećom na tržištu postoji zaista velik izbor namještaja za terase i vrtove među kojima su svakako najpopularniji drveni stolovi i stolice, najčešće u prirodnoj boji drveta koja je iznimno dobro slaže sa zelenim okolišem. Ovakve sjedeće elemente vrlo lako možete oplemeniti šarenim jastucima za sjedenje i cijelom prostoru dodati tako iščekivanu živost u kojem ćete uživati sami, ali i svi gosti koje pozovete.