0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kupaonice

Artikli 1 do 30 od 259 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikli 1 do 30 od 259 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pored kuhinje, kupaonice su prostorija koja je smatra jednom od najvažnijih u kući, no njezino uređenje zahtijeva posebnu pažnju i posebna promišljanja. Naime, renovacija kupaonice u smislu potpune renovacije svih podnih i zidnih obloga vrlo je skup proces, no ni odabir ostalog namještaja nije ništa jednostavniji. Naime, s obzirom da je u kupaonicama vrlo vlažno, a mnoge od njih nemaju prozor, odabir kvalitetnog namještaja je vrlo težak posao. Upravo zbog toga uređenju treba prići studiozno i sve moguće opcije vrlo dobro razmotriti kako bi se izabrao dobar i funkcionalan namještaj. Jedan od takvih komada su i kupaonski blokovi koji uvelike utječu na izgled kupaonice i njezinu funkcionalnost.

Kvaliteta kupaonskog namještaja prije svega

S obzirom na vlažne uvjete koji vladaju u kupaonici, nužno je kupovati kupaonske blokove koji su izrađeni od kvalitetnih materijala koji će im omogućiti trajnost. Osim trajnosti, kvalitetni materijali omogućit će ujedno i njihovo jednostavno održavanje zbog čega će vaša kupaonica uvijek biti čista i uredna. Kupaonski blokovi od prirodnog kamena vrlo su atraktivni, a važno je znati da ih ne smijete čistiti jakim kemikalijama jer ih na taj način možete oštetiti. Stručnjaci savjetuju kako je su najbolji izbor materijala za kupaonskim namještajem umjetni i kompozitni materijali koji su odlični za održavanje. Ujedno, u estetskom smislu dolaze i kao imitacija prirodnih materijala što će prostoru dati dašak udobnosti te će odisati modernošću.

Primarne specifikacije blokova za kupaonicu

Sve klasične kupaonske blokove karakterizira to što se sastoje od:
 • Gornje površine s umivaonikom
 • Donjeg dijela u obliku kupaonskih ormarića, otvorenih polica, ladica ili kombinacije svih navedenih elemenata
Kada govorimo o gornjoj površini kupaonskih blokova, važno je znati da neki dolaze s ugrađenim umivaonicima, dok je kod drugih potrebno odvojeno kupiti umivaonik i postaviti ga. U slučaju samostalnog postavljanja umivaonika, imajte na umu da svakom kupaonskom bloku ne odgovara svaki umivaonik. Zato savjetujemo da prije kupnje izmjerite dimenzije praznine namijenjene za umivaonik na vašem kupaonskom bloku i prema tim dimenzijama kupite umivaonik. Također, ne zaboravite da nemaju svi modeli praznine istog oblika pa su neke su okrugle, neke ovalne, a neke pravokutne.

Mogućnost prilagodbe namještaja

Kod kupnje kupaonskih blokova vrlo je važno odabrati model koji se može uklopiti u već postojeći namještaj i uređenje kupaonice kako bi ona dobila svevremenski izgled. U tom smislu, stručnjaci savjetuju odabir modela u neutralnim bojama. Oni se na vrlo jednostavan način mogu dekorirati s različitim dodacima poput kupaonskih ogledala čime se može izmijeniti i cjelokupan izgled kupaonice.

Odlično rješenje za organizaciju stvari u domu

Osim funkcionalne uloge držanja umivaonika, kupaonski blokovi u sebi sadrže i kupaonske ormariće koji uvelike pomažu u organizaciji stvari u vašoj kupaonici služeći kao prostor za pohranu. Veličinu kupaonskog bloka i kombinaciju njegovih dodataka određujete s obzirom na to što ćete pohranjivati, imate li mjesta za sve to ili vam je potreban dodatan skladišni prostor, što je čest slučaj kod manjih prostora. Jedna od ideja je pohranjivanje većih stvari poput ručnika, kozmetike u bocama, uređaja za stilizaciju kose ili pak sredstava za čišćenje u duboke ladice. Otvorene police mogu služiti kao svojevrstan izložbeni dio na koji možete složiti svoje parfeme ili pak možete zarolati ručnike i smjestiti ih tu, izgledat će odlično. U kupaonski ormarić možete posložiti neke manje stvari poput kozmetike, lijekova ili nešto što je manje, a ne želite da bude vidljivo svima koji ulaze u kupaonicu.

Budite kreativni pri dekoraciji doma

Iako se dinamika kupaonskog namještaja promijenila i kupaonski ormarići ne stoje nužno na podu, već ih je moguće postaviti i na zid kao viseće elemente, oni su i dalje prilično statični. No, to je moguće promijeniti dodavanjem zanimljivih dodataka poput promjene ručki ili boje prednjih i bočnih fronti te gornje površine. Želite li povezati kupaonski blok s ostatkom prostora promotrite boje koje prevladavaju i na neki način ga povežite. Danas nerijetko viđamo i različite druge dodatke u kupaonicama poput PVC stolica ili zanimljivih lustera kojima se također može podignuti izgled cijelog prostora.