0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Dječje sobe

Artikli 1 do 30 od 73 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artikli 1 do 30 od 73 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Na spomen dječjih soba mnogima odmah na pamet padaju ukrašeni šareni zidovi, šareni predmeti i puno igračaka. Ipak, ova prostorija u domu prvenstveno treba biti funkcionalno uređena i namještena kako bi mogla rasti zajedno s djetetom i zadovoljavati sve njegove potrebe, najprije igre, a kasnije i učenja. Upravo zbog toga njihovom uređenju treba posvetiti vremena te ih dobro osmisliti. Osmišljavanje se ovdje ne odnosi samo na vizualni identitet dječje sobe, već i na njezinu funkcionalnost. Ona kod djece mora biti na iznimno visokom nivou s obzirom na to da djeca stalno rastu te da se njihove potrebe stalno mijenjaju.

Važnost dobre potpore za spavanje djece

Kako su kreveti i madraci važni za kralježnicu i dobar san odraslih, tako su isti važni i za djecu. Naime, odabir dječjeg kreveta, posebno kada se radi o maloj, tek rođenoj djeci iznimno je važan jer djeca te dobi spavaju oko 20 sati. Za to vrijeme se razvijaju zbog čega je nužno da imaju adekvatan krevet kako ih ništa ne bi ometalo tijekom spavanja. Stručnjaci tako navode kako bi dječji kreveti trebali biti, ne samo estetski atraktivni, nego i udobni, sigurni i pouzdani zbog čega je važno posvetiti dovoljno vremena njihovom odabiru.

Dječja soba od malih nogu do mladih dana

Jedan od zanimljivijih elemenata uređenja su i dječje komode koje se danas gotovo u svim slučajevima pronalaze već u ponudi soba i namještaja za novorođenčad. Naime, dječje komode u početku najčešće služe ne samo za pohranu odjeće i drugih stvari, već i za previjanje djece. Ipak, brojni proizvođači komoda osmislili su ih na način da se jedinica za previjanje može skidati kada više nije potrebna. Isto tako, posebno popularni su postali i modeli koji su spojeni s krevetom koji se nakon nekog vremena može pretvoriti u krevet za veliku djecu, a skladišni dio se može u potpunosti odvojiti od istog i premjestiti na drugo željeno mjesto. Iako su ovi modeli nešto skuplji, njihova isplativost je vidljiva jer kupnjom jednog komada dobivate dva koja će koristiti sve do djetetove adolescencije.

Kompleti namještaja

U današnje vrijeme sve veći broj roditelja poseže za odabirom dječjih soba koje dolaze u kompletu koji se sastoji od:
 • Dječjeg kreveta
 • Radnog stola
 • Ormara
 • Stolice
 • Noćnog ormarića
Kupnjom ovakvog namještaja uvelike se štedi vrijeme koje je inače potrebno za izbor svakog pojedinog komada, njihovo usklađivanje i kombiniranje. Osim uštede vremena, prilikom kupnje kompleta dječje sobe štedi se i dosta novca jer su ovi modeli jeftiniji od pojedinačne kupnje svih potrebnih elemenata kod kojih vrlo često dolazi do previda u veličinama i dimenzijama. Zbog toga nerijetko prostor u sobi nije dobro iskorišten ili je ona pak pretrpana velikim i neprimjerenim komadima namještaja koji su sve samo ne funkcionalni što je pravi i najvažniji kriterij prilikom uređenja dječje sobe.

Središnji dio dječje sobe za malo starije

Kada dijete naraste krevet i igračke više nisu primarni elementi u sobama pa tako u fokus dolaze neki drugi elementi. Jedan takav element su i dječji radni stolovi s kojima se djeca susreću već u vrtiću, a kasnije i u školama. Naime, oni su vrlo važan segment njihove sobe, a prilikom odabira važno je obratiti pažnju ne samo na njihovu veličinu, odnosno činjenicu hoće li dijete imati dovoljno mjesta za knjige i pisaći pribor, već i na funkcionalnost. U smislu funkcionalnosti, radni stol mora biti optimalne visine koja je usklađena s dobi djeteta kako bi njegov položaj za radnim stolom bio zdrav i pravilan, odnosno kako dijete ne bi krivilo kralježnicu. Osim navedenog, ne bi bilo loše da posjeduje i nekoliko ladica kako bi u njih dijete moglo spremiti knjige i ostali pribor koji mu/joj u određeno vrijeme nije potreban.

Modularni namještaj kao rješenje

Ukoliko tragate za idejnim rješenjem za uređenje dječje sobe svog djeteta koje će ujedno biti ujednačeno te će vam omogućiti kombiniranje s drugim elementima, modularni elementi odlično su rješenje za vas. Ovakva rješenja nerijetko podrazumijevaju i postojanje stola za rad, ormara i kreveta. Ovo rješenje može biti jedinstveno, odnosno spojeno, a prema potrebi se može i rastaviti. Ono zbog čega se brojni odlučuju na modularne elemente je i to što se oni mogu sastavljati bilo kojim redoslijedom bez narušavanja stila i izgleda jer svi imaju poneki zajednički element pa će i rastavljeni izgledati stilski dotjerano i smisleno.