0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Madraci

15 artikl(a)

15 artikl(a)

Svima je poznato kako je dobar i kvalitetan san ključan za ljudsko zdravlje i normalno funkcioniranje tijekom svakog dana. Upravo zbog toga valja dovoljno vremena provesti u izboru adekvatnog madraca za krevet. Naime, madraci su vrlo važni jer pružaju potporu kralježnici i ostatku tijela tijekom spavanja zbog čega se možete opustiti i kvalitetno se naspavati. Ukoliko nisu dobri, vjerojatno ćete se buditi ukočeni i nenaspavani, a to svakako valja izbjeći pa posvetite više vremena odabiru onog idealnog koji će vam omogućiti kvalitetan san i prijeko potreban odmor.

Različite vrste madraca

Tržište je u posljednjih nekoliko godina uvelike napredovalo što je svim korisnicima omogućilo izbor između više različitih vrsta madraca, ovisno o svojim potrebama i željama. Najpopularniji madraci koji se često kupuju su oni od:
  • Lateksa
  • Memorijske pjene
  • Kombinacije memorijske pjene i lateksa
Osim njih nude se i madraci s oprugama, ali postupno ipak odlaze u zaborav. Ipak, njihova pristupačna cijena, u odnosu na ostale vrste omogućava im da su i dalje traženi te ih korisnici kupuju. Jedna od novina su lateks madraci koji su odličan izbor za sve one koji pate od alergija. Isto tako oni su prilagodljivi, a istovremeno pružaju vrlo dobru potporu tijelu zbog čega se velik broj korisnika odlučuje za njih.

Veza između kreveta i madraca

Osim što prilikom uređenja spavaće sobe morate misliti na udobnost madraca koji ćete kupiti i koji će vam osigurati dobar i kvalitetan san, vrlo je važno razmisliti i o vrsti kreveta koji ćete odabrati za sebe. Naime, kreveti danas dolaze u velikom broju modela koji se uklapaju u različite stilove uređenja spavaćih soba. Primjerice, popularni su francuski kreveti za koje nije potrebno kupovati madrac jer se on već nalazi u sklopu kreveta. Ovisno o tome kakav krevet želite, prema tim smjernicama ćete kupovati i odgovarajući madrac. Osim odabira onoga koji je kompatibilan s krevetom, vrlo su važne i podnice. One omogućuju maksimalnu udobnost i potporu madracu i tijelu korisnika.

Gotova rješenja spavaćih soba

Iako se uređenje interijera, u ovom slučaju spavaće sobe, mnogima može činiti zanimljivo, to vrlo često kod mnogih nije tako. Naime, posao uređenja interijera može vrlo dugo trajati, kombiniranje boja, materijala i kombiniranje različitih modela namještaja vrlo često može rezultirati komplikacijama. Zbog togo mnogi vrlo brzo odustaju i odlučuju se za kupnju već gotovih rješenja, kao što su kompleti spavaće sobe. Osim uštede na vremenu i živcima, na ovaj način ujedno štedite i svoj novac jer su ovakva rješenja nerijetko puno povoljnija i prihvatljivija od pojedinačne kupnje većim i manjih dijelova, kao što su noćni ormarići i ostalo. Isto tako, ova rješenja su stilski ujednačena zbog čega su svi elementi kompatibilni i izgledaju skladno i funkcionalno, što je u konačnici i cilj uređenja svake prostorije.

Madrac koji pamti

Od svih vrsta, danas su vrlo popularni memory i PU madraci. Naime, madraci od memory pružaju najvišu razinu udobnosti tijekom spavanja jer se prilagođavaju tijelu, a ujedno su dovoljno čvrsti da pružaju optimalnu potporu kralježnici i cijelom tijelu. Iako „pamte“ položaj tijela, odnosno istom se prilagođavaju, nakon ustajanja se vraćaju u svoj prvotni položaj. Osim što su vrlo udobni, oni su ujedno i hipoalergeni pa su odličan izbor za sve koji se bore s alergijama, a nerijetko imaju i perivu navlaku.

Aromaterapija prije spavanja u krevetu

Najveća inovacija u svijetu madraca svakako su mirisni madraci, odnosno oni čiji vanjski sloj ispušta određene opuštajuće mirise. Ova vrsta tako, osim svoje udobnosti, pruža i svojevrsnu aromaterapiju koja vas opušta prilikom odlaska na spavanje, ali i tijekom spavanja. Koji god miris odaberete, budite sigurni da nećete pogriješiti jer je ulaganje u dobar i kvalitetan san ujedno i ulaganje u zdravlje, a ono je najbitnije.