0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vitrine i komode

Artikli 1 do 30 od 101 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Artikli 1 do 30 od 101 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
U prošlosti nije postojala nijedna kuća koja nije imala drveni ili metalni sanduk u koji su se pohranjivale stvari, bilo da se radilo o odjeći ili pak kuhinjskom priboru ili sličnim predmetima koji nisu bili u svakodnevnoj upotrebi ili ih se jednostavno trebalo negdje pospremiti. Danas su takvi sanduci najčešće samo dekorativnog karaktera, a zamijenile su ih komode koje pronalazimo u svim kućama i stanovima. Prednost komoda u usporedbi s drugim komadima je u tome što pružaju mogućnost pohrane puno veće količine stvari. Za razliku od zidnih polica mogu se vrlo lako premještati po prostoru te je njihov sadržaj najčešće skriven od pogleda javnosti.

Primjena u svim prostorijama u domu

Transformacijom klasičnih sanduka za pohranu komode su se počele sve više koristiti i to u svim prostorijama u kući, od dnevne sobe pa sve do kupaonice i spavaće sobe. Ono na što većinu ljudi asocira ovaj komad su ormarići za obuću na koje najčešće nailazimo u hodnicima i predsobljima kuća i stanova. Ove vrste odlične su kako bi popunile prostor dugih i velikih hodnika, primjerica kao ormari za hodnik. Istovremeno postoje i modeli koji laskaju nešto užim i manjim prostorima, a ispunjavaju svoju funkciju pohrane stvari koja je ključna. Ipak, njihova upotreba je puno veća, a u nastavku donosimo i neke od njih kako biste razmislili i smještanju komode i u druge prostore.

Odaberite idealnu veličinu komoda

Osim što bi komoda trebala biti dovoljne veličine da u nju možete pospremiti odjeću na vješalicama ili pak obuću, vrlo je važno i to da njezina veličina odgovara dimenzijama prostorije u kojoj je smještena, odnosno da ne ometa kretanje po sobi. Ipak, danas na tržištu postoje i vrlo maleni modeli komoda koje mogu stati i u vrlo skučene i malene prostore. Stručnjaci savjetuju kako je prilikom kupnje ključno nositi sa sobom metar kako biste bili sigurni da će kupljeni namještaj odgovarati dimenzijama vaše prostorije te da istu neće. Kada je riječ o veličini, odnosno o odnosu komode i prostora u kojem će stajati, stručnjaci kod manjih prostora savjetuju kupnju modela svjetlije boje kako bi vizualno povećao prostor.

Varijacije vrsta, oblika i namjena namještaja

Pojavnošću velikog broja stilova uređenja interijera, na tržištu se pojavio i velik broj različitih veličina, oblika, stilova i namjena komoda, a neki od najpopularnijih oblika su:
 • Pravokutne – najpopularnija vrsta koje se mogu pronaći gotovo u svakom domu
 • Kutne ili u obliku slova L – najčešće se koriste u spavaćim sobama gdje popunjavaju kuteve soba
 • Polukružne – nešto moderniji oblik za čije je smještanje u interijer potrebno dobro promisliti kako bi se postigao sklad s ostalim komadima u prostoriji
 • Dizajnerske – najčešće se izrađuju po narudžbi te nemaju određeni oblik već on varira ovisno o željama kupca

Idealan komad namještaja za različite prostorije

Iako je svrha svih komoda u početku ista, odnosno one služe za pohranjivanje stvari, danas razlikujemo njihove različite oblike koji ispunjavaju točno određenu svrhu. Tako primjerice duge komode nerijetko služe kao postolje za televiziju ili kućno kino, a također ih često viđamo i u spavaćim sobama u kojima zamjenjuju ormar. Druga vrsta su one sa staklom koje najčešće viđamo u kuhinjama i dnevnim boravcima gdje su u njima izloženi lijepi setovi posuđa. Posljednja i danas možda najpopularnija vrsta su toaletni stolovi koje pronalazimo u spavaćim sobama u kojima služe za pohranu šminke i kozmetike, ali i za izlaganje nekih proizvoda.