0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kreveti

Artikli 1 do 30 od 174 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikli 1 do 30 od 174 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Iako mnogi odbijaju prihvatiti, no činjenica je da je san ključan u životu svakog čovjeka. Naime, ukoliko se dobro ne naspavamo naše tijelo se ne odmara te ne možemo biti svježi i odmorni za sve obveze idućeg dana. Osim biološkog ritma svakog pojedinca, za san je ključan i dobar krevet, kao i jastuk koji je posebno važan svima onima koji rade za računalom i kojima vrat i vrtni dio kralježnice pate tijekom dana. Stoga, ne zanemarujmo ulogu kreveta, već se posvetimo odabiru istog.

Parametri za izbor dobrog kreveta

Kod izbora kreveta postoji puno parametara koji utječu na to koji krevet bi bilo najbolje odabrati, a toga nismo ni svjesni sve dok ne dođemo u trgovinu namještajem. Naime, u njima ćemo se susresti s različitim podnicama i ostalom dodatnom opremom o kojoj ni ne razmišljamo. Ono što se ističe kao najvažnije prilikom kupovine su:
 • Veličina
 • Materijal izrade
 • Cijena
 • Dizajn
Prema mišljenju mnogih, upravo je veličina, uz kvalitetan madrac, ključna za dobar i miran san koji je svima neophodan.

Kupite namještaj u kompletu

Kada govorimo o namještaju u spavaćoj sobi, kreveti svakako zauzimaju središnje mjesto u njoj, no prilikom opremanja spavaće sobe mnogi se odlučuju na nešto isplativiju kupnju. Naime, većina ljudi danas kupuje komplete spavaćih soba kako bi uštedjela prilikom opremanja sobe jer je ova opcija puno prihvatljivija od kupnje pojedinačnih komada. Stoga nije loše razmisliti i o ovoj opciji jer danas na tržištu postoje razni modeli koji se uklapaju u različite stilove uređenja interijera pa svatko može pronaći nešto za sebe.

Odabir veličine bračnog kreveta

Vrlo teško je odrediti koja je idealna veličina bračnog kreveta u kojem bi obje osobe imale dovoljno mjesta za spavanje, ali i kako istovremeno ne bi bile previše udaljene jedna od druge. U tom smislu mnogi savjetuju kako su dimenzije idealnog bračnog kreveta 180 x 200 cm jer svaka osoba ima dovoljno mjesta za sebe (90 cm je uobičajena širina kreveta za jednu osobu). Unatoč tome su osobe dovoljno intimne što je vrlo važno jer su istraživanja pokazala da boravak u zajedničkom krevetu utječe na smanjenje stresa, ali i povećava osjećaj sigurnosti i dublje povezanosti između partnera.

Madrac je ključan za kvalitetan san

Osim samog kreveta, za kvalitetan san je ključan i dobar madrac. Odabir madraca za spavanje je u slučaju samostalnog spavanja u krevetu vrlo jednostavan, no ukoliko se radi o francuskom krevetu u kojem spavaju dvije osobe taj izbor može biti nešto teži. Naime, vrlo često se događa da objema osobama ne odgovara isti tip madraca jer netko više voli tvrde, nekome se više sviđaju mekani, zbog čega dolazi do problema. Ipak, ukoliko se odlučite za kupnju kreveta dimenzija 180 x 200 cm, tada možete kupiti dva madraca dimenzija 90 x 200 cm kada će svatko moći izabrati onu vrstu madraca koja mu/joj odgovara.

Aktualni trendovi pri opremanju doma

Kao što svako razdoblje donosi svoje modne trendove, tako se vremenom mijenjaju i trendovi u uređenju interijera što ne zaobilazi ni uređenje soba. Za razliku od prijašnjih klasičnih niskih kreveta s nogama ili onih koji svojom bočnom te gornjom i donjom stranicom sežu skroz do poda, danas su vrlo popularni visoki kreveti. Uz njihovu visinu vrlo je popularno i to da imaju i visoka uzglavlja koja se nerijetko mogu kupiti kao samostani dijelovi koji se potom postavljaju na zid uz postojeći krevet. Upravo ovakvi modeli danas su zaludjeli svijet, posebno ukoliko se radi o tome da su izrađeni od baršunastih materijala. Drugi trend u uređenju soba i spavaćeg prostora predstavlja tzv. skandinavski stil uređenja koji se temelji na jednostavnosti boja i oblika, na prirodnim materijalima. Upravo zbog toga, u skandinavskom stilu uređenja nećete pronaći krevete s baršunastim visokim naslonom, niti one čije stranice sežu do poda, već one jednostavnih linija. Kreveti skandinavskog stila najčešće stoje na nogama, odignuti od poda, što iz jednog aspekta uvelike olakšava održavanje čistoće sobe. U svakom slučaju, nudi se za svakoga ponešto, a veliki izbor pronađite i u našoj trgovini.