0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Stolovi

Artikli 1 do 30 od 136 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikli 1 do 30 od 136 ukupno

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Prostor blagovaonice, a posebno blagovaonskog stola mjesto je okupljanja obitelji i ostalog društva zbog čega se smatra važnim komadom namještaja za svaki stan ili kuću. Blagovaonski stolovi danas su najčešće smješteni u središnjem dijelu blagovaonice zbog čega i privlače najviše pozornosti. Upravo zato odabiru i kupnji treba posvetiti određeno vrijeme i pažnju kako biste izabrali onaj idealan i funkcionalan za svoje potrebe, ali i s obzirom na cjelokupno uređenje prostora blagovaonice.

Blagovaonski stolovi za male prostore

Ukoliko imate mali životni prostor zbog čega su sve prostorije ograničene veličine, čemu morate prilagoditi izgled blagovaonice, šank s barskim stolicama ili pak klupe za blagovaonice odličan su izbor. Naime, ovakvi blagovaonski stolovi uvelike štede prostor, a nerijetko imaju i dvostruku namjenu pa tako šank može služiti i kao dodatna radna površina. Izbor stolica za takve prostore je danas velik pa tako možete birati:
 • Drvene stolice
 • Metalne stolice
 • PVC stolice
 • Sklopive stolice

Mnoštvo stilova pri uređenju doma

Kako se razvija svijet uređenja interijera, tako postaje sve teže izabrati stil blagovaonskog stola. Ipak, ono najvažnije čime se treba voditi je osobni ukus i osobne sklonosti u uređenju i funkcionalnosti. Oni mogu biti u rustikalnom stilu gdje će se odlično slagati sa drvenim stolicama. Sa strane mogu biti u industrijskom stilu s metalnim stolicama, a njegove linije mogu biti jednostavne, moderne i čiste.

Nositelj vizualnog identiteta blagovaonice

Osim što je funkcionalan, blagovaonski stol je ujedno i nositelj vizualnog identiteta blagovaonice jer se, kako je već ranije navedeno, većinom nalazi u središnjem dijelu prostorije pa je vrlo lako uočljiv. Ukoliko želite da on zaista plijeni pažnju svih koji uđu u vaš dom, savjetujemo vam da odaberete stol većih dimenzija, onaj sa staklenom površinom ili pak ukrašen raznim ornamentima na postolju ili nogama. Ukoliko ne želite da plijeni svu pažnju nego je to primjerice kuhinja ili luster, birajte model jednostavnih linija koji se onda kasnije može dekorirati uz pomoć raznih ukrasa.

Funkcionalnost namještaja na prvom mjestu

Već ranije je navedeno kako je funkcionalnost blagovaonskog stola vrlo važna, stoga je važno još jednom napomenuti kako se pri njegovom odabiru mora obratiti pažnja na to tko će ga sve koristiti. Naime, osim jela i druženja za vrijeme jela, on nerijetko služi i druge svrhe poput dječje igre, crtanja, pisanja domaće zadaće ili pak posla na računalu. Zato, osim lijepog izgleda, on mora biti i funkcionalan i ispunjavati sve zahtjeve poslova koji se na njemu obavljaju.

Različiti oblici stola

Oblik blagovaonskog stola, kao i njegova veličina, određuju se u skladu s veličinom prostorije u kojoj se nalaze. U tom smislu se veći pravokutni preporučuju onima koji imaju velike i prostrane blagovaonice, dok se za one u manjim prostorima preporučuju okrugli modeli koji se mogu razvlačiti i na taj način, kada je potreba, pružiti dodatno mjesto ili dva. Ukoliko je vaš prostor malen, a želite ga vizualno povećati dobar izbor je okrugli stakleni blagovaonski stol. Želite li postići dinamiku u prostoru, odličan odabir je masivni blagovaonski stol. Kako biste postigli što ujednačeniji izgled blagovaonice, dobro je uskladiti njegov izgled sa stolicama.

Materijal namještaja u blagovaonici i dnevnom boravku

Kada je riječ o odabiru materijala blagovaonskog stola dobro je znati kako je on usko vezan uz funkcionalnost, odnosno činjenicu tko ga i na koji način koristi, odnosno u koju svrhu. Ljudi se danas najčešće odlučuju za dvije vrste. Drveni stolovi se smatraju klasikom, dok se oni koji teže nešto modernijem uređenju radije odlučuju za kupnju metalnih stolova. Ako vam je blagovaonica spojena s dnevnim boravkom, razmišljajte unaprijed i kakav namještaj ćete tamo postaviti. Klub stolovi uvijek su dobra kupnja, a imate li dosta mjesta, kombinacija trosjeda i dvosjeda svakako će biti ono što će plijeniti pažnju vaših gostiju.