0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vrtni stolovi

4 artikl(a)

4 artikl(a)

Svi oni koji nemaju vrt ili terasu dolaskom toplijih dana razmišljaju o tom luksuzu koji donosi mir svakome tko ga ima. Posjedovanje vrta ili terase omogućuje vam opuštanje u prirodi bez odlaska iz kuće, posebno ukoliko živite u kući i imate prostran vrt. Iako naizgled zvuči kao rješenje svih problema i kao velika prednost svih koji ga posjeduju tome ipak nije tako. Naime, vrt i terasa kao i sve druge prostorije u kući zahtijevaju vrijeme i trud kako bi ih se adekvatno uredilo i kako bi uvijek izgledali dobro, a tu prvenstveno govorimo o vrtnom namještaju.

Vrtni stolovi kao središnji dio svakog vrta

Kao i kod uređenja dnevnog boravka ili blagovaonica, i u vrtovima su vrtni stolovi središnji dio prostora jer se oko njega okupljaju obitelj i prijatelji. Upravo zbog toga važno je razmisliti o tome kakav odabrati za svoj vrt. Kupnja vrtnog stola nije nimalo jednostavna jer danas na tržištu postoji velik broj različitih modela, a neki od najpopularnijih modela koje možete odabrati za svoj vrt su:
  • Niski
  • Visoki
  • Drveni
  • Plastični
  • Metalni
Ovisno o tome za što će vaš vrtni stol biti namijenjen te koliko dugo će biti izložen vremenskim neprilikama, odabrat ćete neku od ponuđenih opcija.

Vrtni stolovi za druženja

Ukoliko ste osoba koja voli obiteljska i druga druženja te često zovete ljude na okupljanja, stručnjaci savjeruju da biste trebali kupiti veliki i visoki vrtni stol kako biste na njemu mogli istovremeno jesti, ali i uživati uz kavu i ostale napitke. Isto tako, visoki vrtni stolovi puno su funkcionalniji kada je riječ o smještaju gostiju jer za njih može sjesti više ljudi, a ujedno mogu poslužiti i za pripremu obroka.

Udobnost vrtnog namještaja je najvažnija

S obzirom na to da se vrtni stolovi većim dijelom svrstavaju u funkcionalni vrtni namještaj, još nešto na što biste svakako trebali obratiti pažnju su i vrtne stolice. One su komad namještaja koji služi za opuštanje. Mogu biti klasičnoga oblika, ali načinjene od različitih materijala poput metala, PVC-a, drveta, ratna, bambusa i slično, ovisno o vašim potrebama, željama, ali i stilu uređenja vrta. Ako želite stvoriti mirnu oazu za odmor u kojoj ćete piti svoj omiljeni napitak, uživati u zvukovima prirode, čitati knjigu ili slušati glazbu, tada stručnjaci savjetuju da birate vrtne stolice izrađene od prirodnih materijala poput drveta ili ratana. Također, u posljednje vrijeme su vrlo popularne i vrtne ljuljačke u obliku vrtnih stolica koje pružaju dodatnu udobnost, a koje su istovremeno vrlo efektne u prostoru.

Rješenje za sve koji vole goste u vrtu

Svi oni kojima često na druženja dolazi veliko društvo ili jednostavno imaju višečlanu obitelj znaju koliki je problem smjestiti ih sve u prostor vrta, a da vrtni namještaj ne zauzme cijeli vrt. Odlično rješenje za one s takvim problemom je kupnja vrtne garniture na koju se može smjestiti od 6 do 16 osoba, ovisno o vašem prostoru. Odlična stvar kod vrtnih garnitura je i to što postoje u različitim dimenzijama i oblicima koje potom prilagođavate prostoru s kojim raspolažete. Isto tako, uz njih se kombiniraju vrtni stolovi pa je kupnja ovog komada vrtnog namještaja nerijetko i financijski prihvatljivija opcija za mnoge.

Ne zaboravite vrtne dekoracije

Iako mnogi misle da boravkom u vrtu priroda odradi svu dekoraciju, tome ipak nije tako. Osim što vrtni stolovi služe za posluživanje hrane i pića, na njima isto tako može stajati određena dekoracija. U posljednje vrijeme vrlo su popularni različiti pladnjevi na kojima mogu stajati svijeće, vaze s cvijećem, razni prigodni ukrasi i drugo. Ovisno o godišnjem dobu na vrtni stol možete staviti razne dekoracije koje će dodatno upotpuniti uživanje na otvorenom.