0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Dječji kreveti

12 artikl(a)

12 artikl(a)

Prilikom uređenja dječje sobe jedan od ključnih dijelova namještaja je svakako dječji krevet. Naime, iako je dječja soba najčešće sinonim za dječju igru i more igračaka, dječji kreveti ključni su jer omogućuju dobar san i prijeko potreban odmor djeci koja su cijeli dan na nogama i u nekom pokretu. Upravo zbog važnosti sna za djecu, vrlo je važno odabrati kvalitetne dječje krevete i svu popratnu opremu za spavanje jer je poznato kako djeca tijekom spavanja rastu i razvijaju se.

Velik izbor dječjih kreveta

Jednako kao i izbor modela za odrasle, tako je i izbor kada se kupuju dječji kreveti postao vrlo težak, a tome je tako zbog iznimno velike ponude. Tako recimo možete birati između:
  • Klasičnih modela s nogama
  • Onih s visokim uzglavljem
  • Onih s s niskim uzglavljem
  • Onih s pripadajućom ladicom za dodatan ležaj ili pohranu
  • Modela na kat itd.
Model ćete najlakše odabrati vodeći se dominantnim stilom uređenja sobe vašeg djeteta, ali i dobi djeteta te prostorom kojim raspolažete. Ukoliko je dijete još maleno, a spava samo u svojoj sobi, kao najbolji izbor ističu se nešto niži dječji kreveti koji danas često izgledaju atraktivno u obliku autića, broda, šatora i slično. Ako dijete čak padne s njega, neće zadobiti nikakve ozljede. Ukoliko s radi o nešto većoj djeci, izbor je još lakši.

Rješenje za male dječje sobe

S obzirom da velik broj ljudi raspolaže s vrlo malim prostorima, posebno kad je riječ o dječjim sobama, odlično rješenje za obitelji koje imaju taj problem, ali i više djece je kupnja dječjih kreveta na kat. Naime, oni su odlično rješenje jer uvelike štede prostor, a jednako su funkcionalni kao i ostali kreveti. Jedino na što biste trebali paziti ukoliko razmišljate o kupnji modela na kat je to da nisu primjereni za manju djecu jer se na gornji kat moraju penjati po stepenicama. Zato je bolje da na gornjem krevetu spavaju nešto starija djeca, dok bi mlađa trebala spavati na donjem.

Savjeti za kupnju kreveta za djecu

Jedna od najčešćih pogreški brojnih roditelja prilikom izbor idealnog dječjeg kreveta je to što se vrlo često vode isključivo estetskom privlačnošću kreveta, dok njegovu funkcionalnost gotovo zanemaruju. Primjerice, francuski kreveti vrlo su popularni i atraktivni, no apsolutno su neprimjereni za dječju sobu, posebno kada su djeca mala i vrlo lako mogu uprljati takve materijale. Sličnan problem će se javiti ako se odaberu tapecirani kreveti, koji su ipak bolji za spavaće sobe. Isto tako, moderni stilovi uređenja savjetuju kupnju metalnih kreveta za djecu, no pripazite na dizajn metalnih dijelova. Također, takvi kreveti su vrlo često visoki što je također neprimjereno za manju djecu.

Dobar madrac, dobar san

Nakon odabira idealnog dječjeg kreveta koji je funkcionalan, primjeren dobi djeteta te se uklapa u stil uređenja dječje sobe, slijedi važni odluka o kupnji vrlo važnih dodataka za dobar san djeteta, a to su dječji madraci. Danas na tržištu postoji velik broj različitih modela madraca, od klasičnih madraca s oprugama, lataksa, ali i mogu se odabrati i memory i PU madraci koji se prilagođavaju obliku tijela. Najbolji način za odabir madraca je svakako njegovo isprobavanje, ali i savjetovanje s djelatnicima u trgovinama koje prodaju namještaj za djecu.

Važnost dobre potpore za kvalitetan san

Osim madraca kao ključnog u izboru dječjeg kreveta, vrlo je važno izabrati i dobru potporu madracu, a u te svrhe se kupuju podnice. S obzirom da služe potpori kralježnice i cijelog tijela njihovom izboru valja posvetiti posebnu pažnju. Podnice mogu biti:
  • u jednom komadu
  • u dva dijela
  • u obliku drvenih ili fleksibilnih letvica koje su spojene
Idealnu vrstu podnica za dječji krevet najlakše je odabrati prema vrsti madraca koju odaberete jer sve podnice nisu primjerene za sve vrste madraca.